OM MIG

Mit navn er Louise Koch og jeg har oplevet at gå ned med alvorlig binyretræthed, i en grad så jeg knapt kunne gå tre skridt eller forlade min seng. Sygdommen er formentlig kommet snigende over en årrække hvor jeg ubemærket blev mere og mere træt, og så er den blevet hjulpet på vej af et par gange hvor jeg gik ned med stress.

 

ARBEJDE OG UDD.

Jeg er uddannet i medier fra University of Westminster i London og University of Miami i USA, og arbejder til hverdag som freelancejournalist i TV-branchen. Samtidig er jeg certificeret ledelses- og forandringscoach, og holder ind imellem foredrag og kurser. Derud over bruger jeg meget af min tid på hjemmesiden Rask på Raw – www.raskpaaraw.dk hvor jeg skriver om naturlig helbredelse vha. raw food retningen 80/10/10 og livsstilen Naturlig Hygiejne.

 

KOST

Jeg har altid følt at jeg spiste enormt sundt, med rugbrødsmadder, grøntsager, kød og pasta, men sandheden er nok også at jeg tit holdt mig kørende på sodavand, slik, kager og især chokolade. I dag lever jeg udelukkende af rawfood efter retningen 80/10/10 og har gjort det siden sommeren 2009. 80/10/10 betyder at man spiser minimum 80% kulhydrater, max. 10% protein og max. 10% fedt, hvilket vil sige at jeg primært lever af frugt, friskpresset juice, grønne smoothies, bløde grøntsager, store mængder salat samt en meget lille smule frø og nødder.

 

HELBRED

Lige siden jeg var to år har jeg lidt af eksem efter at jeg fik alle børnevaccinerne, og blev siden  smurt med binyrebakhormonsalver/ cortisol. I teenagealderen fik jeg kyssesyge og blev meget syg, og siden da har jeg jævnligt været syg med især halsbetændelser og småforkølelser. Det er blevet til rigtig mange antibiotikakure, smertestillende piller og en masse anden ‘almindelig’ medicin. Som voksen begyndte jeg at blive enormt træt, fik smerter i leverområdet og blev gul i huden. Samtidig begyndte jeg også at få angstanfald og urinsyregigt i fingre og tæer. Hertil kom en masse andre små skavanker så som f.eks. væskeophobninger, hormonelle problemer, candida, hovedpiner, betændelser o.l.

I april 2008 besluttede jeg at prøve at leve ekstra sundt og lagde min kost om. Dvs. ingen gluten, mælk, E-numre eller sukker, men kun økologi og sunde produkter. Jeg fjernede også alt kemi i min hverdag i f.eks. cremer, shampooer og makeup. Efter ca. 14 dage med den nye kost og livsstil holdt mine angstanfald op og jeg fik det mentalt meget bedre. (Ret tankevækkende hvor meget kemien i hverdagen åbenbart havde at sige.)

Kort efter begyndte jeg på en candidakur og en afgiftningskur med Chlorella (en alge der løsner tungmetaller i kroppen – f.eks. kviksølv), og herfra gik det til gengæld stærkt nedad bakke for energien. Min lever kunne ikke følge med de mange giftstoffer der pludselig blev frigivet, og mine binyrer sagde helt stop. I et par måneder lå jeg i sengen totalt energiforladt og havde det ubeskriveligt dårligt – jeg var simpelthen braget ned med binyretræthed af den værste slags.

 

HVAD GJORDE JEG?

Først fik jeg taget en masse tests i USA, som viste at min krop var i en rigtig ringe forfatning, og herunder at jeg havde alvorlig binyretræthed. (Til venstre ses den kortisolmåling jeg fik lavet  i USA i juli 2008. Klik på billedet for at se det i større version.) Både min egen læge og en læge på Hvidovre hospital afviste mig fordi deres blodprøver ikke viste noget, og fordi de ikke er uddannede i at tolke de amerikanske prøver.

Derfor gik jeg til kostvejledere og fik alt i kosttilskud, men efter et år på alverdens kosttilsud var jeg kun blevet fattigere og ikke specielt meget mere rask. Derfor var jeg åben for at prøve rawfood og en livsstilsændring da jeg ikke følte jeg havde noget at miste. Min energi var stadig så nedsat at jeg gerne ville ofre smagsoplevelser for at få oplevelser i den virkelige verden, for mit liv var intet værd uden min krop. Da jeg var aller mest syg lavede jeg en blog hvor jeg beskrev det jeg oplevede, samt lagde mine prøvesvar ud – den kan du finde på www.binyre.blogspot.com

 

HVOR ER JEG I DAG?

Det har taget mig halvandet år at blive helt rask fra binyretræthed, men allerede efter et halvt år på rawfoodretningen 80/10/10 havde jeg fået meget af energien igen. I den tid der er gået siden jeg startede, er jeg nu også blevet fri for en lang række andre skavanker jeg led af, og det eneste der er tilbage er lidt håndeksemen.

Jeg har som sagt lagt min livstil 100% om til at leve som raw fooder (rå veganer), så alt hvad der hedder sukker, raffinerede madvarer, te, kaffe, chokolade og alkohol er lagt på hylden, sammen med kød, brød, ris, pasta, smør, kosttilskud og kogte/ stegte madvarer. Ud over kosten går jeg i seng før kl. 22 og prøver at få minimum 8-10 timers søvn hver nat.

 

HJÆLPE ANDRE

Nu hvor jeg har fået livet og energien igen, vil jeg rigtig gerne bruge mine erfaringer til at hjælpe andre der sidder i samme situation. Derfor bruger jeg min coachinguddannelse til at coache folk der har brug for personlig sparring, jeg holder foredrag, og så har jeg flere gange stillet op til interviews i medierne. Jeg føler at det er utrolig vigtigt at nogen står frem og fortæller deres historie, for at der kan komme mere fokus på problemstillingen. Bl.a. har jeg fortalt min historie her:

 

ME/CFS-Foreningens blad – Februar 2011
TV2 News – Januar 2011
‘Sund Livsstil’ – messe i Forum – 2010
Ekstra Bladet – November 2010
Matas’ blad Juicy – December 2009
Hendes verden – September 2009
‘Sund Livsstil” – messe i Forum – 2009

 

Mvh. Louise

NYHEDSBREV
Gratis video kursus
Lær at helbrede dig selv naturligt

Navn:

E-mail:

SÅDAN GJORDE JEG
Hent en gratis ‘Kom i gang’ guide her, der beskriver hvad jeg gjorde... Rask på Raw
PODCAST: KOST OG HELBRED

I to 30 minutters podcasts interviewer Gitte Koldtoft mig om rå kost og naturlig helbredelse...

Hør podcast nr. 1 her...

Hør podcast nr. 2 her...

(Download del 1)
(Download del 2)

MIN BOG:
I denne bog fortæller jeg min helbredelseshistorie, og giver trin for trin opskriften på, hvordan man helbreder sig selv naturligt. Det er uden piller, kosttilskud, læger eller behandlinger, men vha. en kost- og livsstilsændring. NATURLIGT RASK - del 1